Gjon Mili Korce

December 22, 2018

Gjon Mili Korce

U përurua në qytetin e Korçës, qyteti i lindjes së fotografit të njohur Gjon Mili, muzeu dedikuar punës dhe jetës së tij, konceptuar si një muze eksperiencial për të njohur veprën e artistit të madh por njëkohësisht edhe si një pikëtakimi për artdashësit e fotografisë.

Dita e hapjes së muzeut kurorëzoi një rrugëtim të gjatë dhe një bashkëpunim ndërinstitucional mes shumë partnerësh ku EJAlbum ishte contractor dhe realizues i gjithe materialeve të ekspozuara të arkivit të artistit.

Ky muze ndodhet në pedonalen e qytetit në Godinën e ish Shtepisë Rumune, rikonstruktuar krejtësisht dhe adaptuar per muzeun Gjoni Mili duke rikthyer pra artistin e madh në qytetin e tij të lindjes.

Për të mos u humbur në muze: Salla e eventeve dhe ekspozitave me instalacionin me dritë Gjon Mili, dhoma e eksperimentit me ekspozim të gjatë, dhoma e eksperimentit te ndriçimit stroboskopik, pavijoni i jetës me objektet historike, dhoma e dokumentarit realizuar nga kuratorja Yllka Gjollesha, pavijoni i historikut të karrierës dhe natyrisht të gjitha punët e ekspozuara. Janë përdorur për këte muze nga EJAlbum materiale të ndryshme të gjitha me cilësi fotografike, duke filluar nga printimet montuar në alumin deri tek instalimet në print&cut, tabelat informuese, sinjalistike, prespaziati, forex, plexy etj. Një punë komplekse por që mishëron misionin tonë për të afruar vizitorët me botën e fotografisë nëpërmjet vepres dhe jetës së një prej artistëve fotografë më të mirë të shekullit te kaluar.

  • Share:
, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.