Abaz Hado

In Front of the Time

2015, Albania

About Abaz Hado

Lindur në vitin 1957 në Shijak. Ai është diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës, ku ka kryer edhe studimet pasuniversitare për kritikë arti. Aktualisht është pedagog i Historisë së Artit në një universitet të Tiranës. Gjatë karrierës së tij të gjatë ka qenë edhe drejtor i Galerisë Kombëtare të Arteve dhe zëvëndës ministër i kulturës. Jeton dhe punon në Tiranë. Artisti vjen me një grafikë që tregon meditimin e copëtuar të një njeriu në kohën e sotme.

-SELECTED EXHIBITIONS

A life-long career and a matching number of exhibitions in Nagoya, Japan, Portland, USA, and Ljubljana, Slovenia, are added to numerous national ones.

Materials

GRAFIKË NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: