Agim Kadillari

Still Life2015, Albania

 

About Agim Kadillari

Lindur në Shkodër në vitin 1953 dhe i diplomuar për pikturë në Akademinë e Arteve të Tiranës në vitin 1976. Që në vitin 1992 ai është anëtar i Lidhjes së Artistëve Shqiptarë. Gjatë karrierës së tij është vlerësuar me shumë çmime, ndër të cilët veçojmë “Medaljen e Artë“ në ekspozitën e Akademisë Europiane të Arteve (Zhan Blu, Belgjikë) në vitin 2007. Jeton dhe punon në qytetin e Shkodrës.

-SELECTED EXHIBITIONS

2008 “Re-paintings”, Group exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2007 Group exhibition, European Academy of Arts, Gembloux, Belgium
2007 Group exhibition, Arsenal Culture Center, Maubeuge, France
2000 Solo exhibition, A. L. Gallery, Podgorica, Montenegro
1996 Solo exhibition, De Nassau Gang Gallery, Assen, Netherlands
1987 Solo exhibition, Gallery of Arts, Shkodra, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: