Alban Hajdinaj

Phenomenological

2015, Albania

 

About Alban Hajdinaj

Phenomenological, një punë e bërë enkas për projektin Imago Mundi, është një inspirim nga pyetja e pashmangshme ontologjike se si ajo, si objekt, mund të kthehet në mbartës apo përçues të një mesazhi, i cili vjen nga diku tjetër (nga autori). Mesazhi këtë herë s’është gjë tjetër veçse sqarimi i marrëdhënies art-vepër arti, dhe shfaqja e interpretimit të kësaj marrëdhënieje. Ai ka lindur në vitin 1974 në Tiranë, dhe është diplomuar për pikturë (grafikë) në Akademinë e Arteve në vitin 1998. Jeton dhe punon në Tiranë.

-SELECTED EXHIBITIONS

2011 “Résister, résistance, résistant-e…”, Musée d’Art Contemporain du Val de Marne, Vitry sur Seine, France
2010 “Les Promesses du Passe”, Centre Georges Pompidou, Paris, France
2010 “Terra Infirma”, International Studio & Curatorial Program, New York, USA
2008 “Eurasia”, Mart, Museum of Modern and Contemporary Art, Trento and Rovereto, Italy
2007 “Think with the senses. Feel with the mind”, 52nd Venice Biennale, Albanian Pavilion, Palazzo —Malipieri, Venice, Italy

Materials

INSTALACION NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: