Dorina Elmazi

Little Dreamer

2015, Albania

 

About Dorina Elmazi

Lindur në Vlorë në vitin 1984 e më pas e diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës, pranë Atelierit të Grafikës. Zhanri i parapëlqyer i saj janë portretet, si pjesa më intriguese e njeriut. Sipas artistes, te portreti akumulohet gjendja shpirtërore dhe psikologjike, aty ku gjendet karakteri dhe identiteti. Aktualisht ajo hulumton në mediumet e grafikës së aplikuar, gdhendjen në linoleum, silk-screen dhe monotype.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “A Day in Museum”, Group exhibition, National Museum of History, Tirana, Albania
2014 “Merger”, Solo exhibition, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2014 “Cham Artists of Vlora”, Group exhibition, Gallery of Arts, Vlora, Albania
2013 “Look, be careful”, Group exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania
2011 “Process”, Group exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: