Genti Gjikola

Untitled (Progress 11.04.1985)

2015, Albania

About Genti Gjikola

Lindur në Tiranë në vitin 1972 dhe i diplomuar në Universitetin e Tiranës në degën Gjeografi-Histori në vitin 1996. Është diplomuar gjithashtu për Architecture of Interiors në Oxford Brookes University, në vitin 2008. Po ashtu ai ka marrë një Master of Arts nga University College në Londër, për histori arkitekture. Që prej vitit 2008 ai është shef i Departamentit të Ekspozitave në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë, dhe vazhdon të jetojë e të punojë mes Tiranës dhe Oksfordit. Këtu Gjikola sjell ish-diktatorin komunist Enver Hoxha, shtrirë në shtratin e vdekjes, më 11 prill të 1985, pas 40 vitesh pushtet të pandërprerë. Kjo datë shënon një kthesë në historinë e Shqipërisë së shekullit të 20-të.

-SELECTED EXHIBITIONS

2008 “Art + Architecture”, National Gallery of Arts, Tirana
2007 XIV Onufri Prize, National Gallery of Arts
2007 52th Venice Biennale, Official Albanian Pavilion, Venice, Italy
2006 XIII Onufri Prize, National Gallery of Arts, Tirana

Materials

VAJ NË KANAVACË TË
PRINTUAR DHE TË DJEGUR,
AKRILIK, SPRAJ DHE NGJITËS

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: