Helidon Haliti

Untitled

2015, Albania

About Helidon Haliti

Lindur në Lushnje në vitin 1968 e diplomuar në vitin 1993 në Akademinë e Arteve në Tiranë. Kontributi i Halitit në artin bashkëkohor shqiptar mer rëndësi të veçantë edhe prej themelimit të shoqatës kulturore VIZart e cila organizon edhe Festivalin Ndërkombëtar të Akuarelit, por më mirë për veprën e artistit është shprehur shkrimtari Ismail Kadare: “Pikturat e Helidon Halitit i bëjnë njerëzit të ndalojnë para tyre, ndoshta edhe pa e ditur emrin e tij,
moshën apo vendlindjen. Ky është akti i parë i papërsëritshëm i artit. Një artist me këtë talent, le të themi se ka çelësin e enigmës. … Për të qenë më të saktë, pikturat e Halitit, nuk janë të lidhura me jetën me zinxhir, por me liri, që është një lidhje e rangut më të lartë, i vetmi i pranuar nga arti”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2012 “Fabuleux”, Solo exhibition, Monaco, Montecarlo
2012 “100 years of Independence of Albania”, Solo exhibition, Madrid, Spain
2012 “Personal”, Solo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2010 “Fabulous”, Solo exhibition, Paris, France
2009 “Fabulous”, Solo exhibition, Kosovo Museum, Pristina, Kosovo
2009 Solo exhibition, Mezuraj Museum, Tirana, Albania

Materials

VAJ DHE AKRILIK
NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: