Klodian Deda

Meeting Time

2015, Albania

About Klodian Deda

Lindur në vitin 1984, në vitin 2011 ai u diplomua në Akademinë e Arteve të Bukura Brera në Milano, qytet ku aktualisht jeton dhe studion Filozofi në Universitetin Shtetëror të Milanos. Prej vitit 2009 merr pjesë në projektin Krossing në Bienalen e 53 të Venezias. Ndër të tjera, veprat e tij janë ekspozuar në galerinë Caelum në New York, në galerinë San Lorenzo, Milano, si dhe në ekspozita kolektive si Internazionale “Arte Italia” (Torino, 2010), “Riciclarti” (Padova, 2011), “Ardhje” (Tiranë, 2013 dhe 2014), Marche Centro d’Arte, CoCoCo Como (Italia), Fabbrica del Vapore (Milano, 2015) etj. Prezantohet me këtë vepër pikërisht sepse “kafeja” për shqiptarët merr kuptime të ndryshme në përdorimin e saj, duke u kthyer jo më një nevojë universale, por një simbolikë në shumëllojshmëritë e takimeve të përditshme.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “Embracing Our Differences”, Sarasota’s Island Park, Florida, USA
2014 “APEN Art”, Exhibition of Albanian Artists, New York, USA
2012 International Group Exhibition, Caelum Gallery, New York, USA
2011 Solo exhibition, Gogol & Company, Milan, Italy
2010 Double-solo exhibition with the artist Oh Jung Hyun, Spazio Libero 8, Milan, Italy
2009 “Krossing, Immaginodromo”, Side Happening of the 53th Biennale of Venice, Italy

Materials

MEDIA E PËRZIER

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: