Kosta Koçi

The Light and the Colors Around

2015, Albania

About Kosta Koçi

Lindur në Tiranë në vitin 1963. Artisti mbaron studimet për skulpturë (qeramikë) në Akademinë e Arteve të Tiranës në vitin 1982. Në 1988 punon në studion e animacionit në Kinostudio për filmin vizatimor, ndërsa që nga viti 1992 jeton e punon si artist i lirë, me studio në Tiranë, Athinë dhe Mantova. Artisti rrëfehet se telajoja me këto përmasa të paracaktuara nga organizatorët, një format disi i vogël, i ka krijuar më shumë dëshirën e të luajturit më të. Ngjyrat, si elemente të rëndësishëm për përmbushjen e saj, zënë këto vende: e bardha (drita) zë vend në qendër, kurse të tjerat
formohen përreth saj, brenda kuadrateve të ndryshme. Në këtë pikturë përfshihet në mënyrë të tërthortë një pjesë e vogël dhe e madhe e punës së artistit; ajo çfarë ai realizon me skulpturën dhe pikturën së bashku.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “Timeless Celebration”, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2009 “People & Time”, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2010 City Gallery, Mantova, Italy
1996 National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1995 Galeria Academius, Athens, Greece
1993 Paderborn, —Germany

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: