Ledia Kostandini

Dot To Dot

2015, Albania

About Ledia Kostandini

Lindur në Pogradec në vitin 1983 dhe e diplomuar në Akademinë e Arteve në Tiranë, qytet ku aktualisht jeton dhe punon. Pas diplomimit, ajo është angazhuar vazhdimisht në projekte, bashkëpunime, ekspozita kolektive e vetjake. Puna e saj është përqendruar kryesisht në mixed media, duke kombinuar disa teknika apo materiale, zakonisht duke punuar mbi struktura apo objekte ekzistuese. Tabloja trajtohet si një pjesëz e shkëputur nga mozaiku gjenetik i artistes. Portrete njerëzish, prerë nga fotografi të vjetra të familjes, vijnë si zbulime arkeologjike në thellësinë e brezave. Artistja tenton të rindërtojë një hartë gjenetike. Tabloja ngjan me lojën “Dot to dot”, ku pikërisht ndërlidhja mes pikave zbulon enigmën. Gjithë loja fillon dhe mbaron si një autoportret.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013-2014 Supermarket
2014 Stockholm Independent Art Fair, Sweden and Zeta Gallery, Tirana, Albania
2013-2014 “Çentro Estetike”, Solo exhibition, Miza Gallery, Tirana, Albania
2012 Residency & presentation at the ISCP, New York, USA
2011 “Ardhje” Award, First prize, Gallery of the Academy of Fine Arts, FAP and Zeta Gallery, Tirana, Albania
2011 “Rewind-Play- Forward”, Exhibition Akademie, Graz, Austria
2009 “Jeune Creation”, 104 Gallery, Paris, France
2008 “My Space” Tirana-Berlin, Haus am Lotzoëplatz, Berlin, —Germany

Materials

KOLAZH (FOTOGRAFI DHE
MATERIALE TË PËRZIERA)

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: