Oltsen Gripshi

Kurban MCMXCVII

2015, Albania

About Oltsen Gripshi

Për realizimin e kësaj vepre artistike, Gripshi frymëzohet nga një pranverë e trishtë dhe e mbrapshtë, sikurse ishte ajo e vitit 1997. Në thelb, kjo vepër, e cila është e realizuar me teknikën e instalacionit mbi pëlhurë, është një homazh pikërisht për tragjedinë, dhimbjen dhe lotët e gjakut të nënave shqiptare, të cilat humbën gjithçka në atë copëz historie apokaliptike të Shqipërisë postkomuniste. Vepra paraqitet nëpërmjet një kodi konceptual-surreal për të përjetësuar artistikisht një tragjedi ku të gjithë ne kemi qenë pjesë e një Kurbani për së gjalli. Ja pse vepra titullohet Kurban MCMXCVII.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 London International Art Biennale, London, England
2013 Honoured artist at the International Biennale of Palermo, Italy
2013 Finalist at the exhibition “SATURA PRIZE 2013”, Genoa, Italy
2012 Group exhibition, Bertrand Fraisse and Bertrand Jabot collection for the Auction House Domenique Stal Expert, Paris, France
2010 “Giovani in Arte 2010”, Solo exhibition, Verona, Italy
2008 International Biennale for Emerging Young Artists dedicated to the Art of Recycling, —Castelfranco Emilia, Italy

Materials

INSTALACION NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: