Rezart Gurashi

The Small Window (Shadows from XV Century)

2015, Albania

 

About Rezart Gurashi

Lindur në Tiranë në vitin 1981 dhe diplomuar për drejtësi. Ai e ndoqi pasionin e tij për dizajnin dhe fotografinë duke e kthyer tashmë në një mënyrë jetese. Shprehet për vepren: “Shumë fëmijë në veri, gjithçka që kanë është një dritare e vogël. Shumë femijë në jug, gjithçka që duan është një dritare e vogël. Ata vuajnë zgjedhjen e shumë prindërve për të mos shkëputur lidhjen me të shkuarën. Kanuni, një dorë zakonesh të vjetra të kodifikuara në ligje dhe të trashëguara, i mban gjenetikisht fëmijët pas një dritareje shumë të vogël. Shtegtimi, një mënyrë jetese e ciganëve, nuk i lejon fëmijët të kenë qoftë edhe një dritare të vogël”.

Materials

MEDIA E PËRZIER

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: