Artan Draçini

The Cage

2015, Albania

About Artan Draçini

Lindur në Shkodër në vitin 1965 dhe i diplomuar në vitin 1987 pranë Akdemisë së Arteve në Tiranë, për pikturë grafike. Në vitin 2013 mbron një Master në Art për grafikë në Fakultetin e Arteve në Prishtinë. Nga viti 1990 deri në vitin 2006 është mësues i pikturës në liceun artistik “Prenk Jakova” të qytetit të Shkodrës. Prej 2006 është drejtues i Galerisë së Arteve të qytetit të Shkodrës, si dhe lektor i lëndës së Vizatimit dhe Grafikës në Universitetin e Shkodrës. Vepra me të cilën prezantohet në Imago Mundi titullohet “Kafaz”, ndoshta edhe nga “pamundësia me vizatue një linjë të re mbi drejtëzat e vjetra ekzistuese. Një preokupim i natyrës ekzistenciale, sigurisht; si vetë materiali i bakrit apo shenjat e lëna prej gërryerjes. Grackë e moçme”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 ”Osten Biennial of Drawing”, Group exhibition, Osten, Macedonia
2013 “Carved landscapes”, Solo exhibition, Gallery of Arts, Shkodra, Albania
2011 First prize in “Guri Madhi”, International Arts Competition, Korçë, Albania
1999 “Black & Colours”, Solo exhibition, Kulturkontakt Gestatelier, Vienna, Austria
1998 Solo exhibition, Gallery of Arts, Ulcinj, Montenegro
1993 Solo exhibition, National Gallery of Arts,Tirana, Albania

Materials

GDHENDJE NË BAKËR

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: