EJAlbum është kompania lider për fotografinë profesionale, artin dhe komunikimin në tregun shqiptar, një kompani që prej 10 vitesh ka revolucionarizuar krejtesisht këtë treg. Në menyre të vazhdueshme ne importojmë kulturën më të mirë për artin shqiptar dhe teknologjinë më të avancuar në botë përsa i përket sektorit të fotografisë profesionale. Dhe këtë filozofi e vemë në praktikë në çdo fushatë komunikimi.

Dizajn

Në praktikën tonë rolin kryesor e ka dizajni, cilësia tepër e lartë e produkteve dhe ndryshimi konstant në funksion të asaj cfarë progresi ofron për të ardhmen dhe momentin. Në këtë prizëm, e gjithë platforma në shërbim të klientëve tanë është on-line dhe të gjitha produktet që përdorim janë Made in Italy.

Fotografi

I shërbejmë fotografisë dhe artit shqiptar në 360 gradë dhe sidomos jemi afër klientëve tanë me një shërbim të dedikuar, nëpërmjet të cilit i shoqërojmë ata në realizimin e çdo projekti, nga idea tek konkretizimi dhe me tej realizimi i tij me sukses.

PhotoSì & Album Epoca

Jemi distributorë ekskluzivë të kompanive italiane Photosì dhe Album Epoca për rajonin e Ballkanit. Për fotografët profesionistë, Album Epoca është një pikë referimi për cilësinë jashtëzakonisht të lartë të produkteve por edhe për komunitetin e mundësuar si edhe për rritjen e tyre profesionale. Për publikun e gjërë, nëpërmjet grupit Photosi dhe partnereve tanë lokalë, të cilat janë studio fotografike dhe agjenci të ndryshme, mundësojmë qe të realizojë në mënyrë komode, nga shtëpia, nga smartphone dhe pse jo, pikërisht në këto studio fotografike, mijëra produkte të personalizuara për çdo event.

Jemi përfaqësues te Fondacionit Benetton Studi e Ricerche dhe autorë të projektit Imago Mundi – Knots / 163 Albanian Contemprary Artists, projekt që tashmë ka krijuar një komunitet të gjërë artistesh bashkëkohorë shqiptarë. Bashkëpunojme ngushtë me Fabrica dhe Benetton, pika referimi në panoramën botërore përsa i përket komunikimit, sidomos atij me karakter social. Imago Mundi është kulmëzimi i përpjekjeve tona për te ndërkombëtarizuar artin dhe kulturën shqiptare.

Jemi partner në shumë projekte me:

Institutin Italian të Kulturës në Tirane, Institutin Turk të Kulturës “Junus Emre”, “Tirana Internation Film Festival”, “Galeria Kombëtare e Arteve në Tirane”, Universiteti i Arteve në Tiranë, me galeritë e artit: “C.O.D.” dhe “FAB”, me konkurset ndërkombëtare “Fokus” dhe “Prefoto”, me disa ambasada dhe kompani private si dhe me shume institucione publike dhe private të cilat punojnë me artin, kulturën dhe komunikimin në Shqipëri.

Jemi autorë dhe realizues të:

“Hapësira Zero Space” në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës dhe Bashkinë e Tiranës.
“AE Accademy Albania” në bashkëpunim me Album Epoca.
“Ditët e Fotografisë Italiane në Tiranë” në bashkëpunim me Istituto Italiano di Cultura a Tirana.
“Photography Showcase” në bashkëpunim me kompaninë italiane DG Tales.
“Best Photography Award” në bashkëpunim me DokuTiff.
“Fotokamera më e mire” në bashkëpunim me TIFF.
“Kursi i Fotografisë” në bashkëpunim me Institutin Turk “Junus Emre”


Janë fryt i punës tonë kuratoriale dhe ekzekutuese dhjetëra ekspozita në galeritë dhe muzetë më të mirë në Shqipëri.


MUND TË VEÇOJMË NDËR VITET E FUNDIT:

12-25.02.2020 – “Onufri Remade”
Exhibition & Contemporary Art Prize
Clienst: National Gallery of Kosovo, Ministry of Culture of Kosovo, “MEWE” Gallery.


09.10.2019 – “Tirana Foto Festival”
Exhibition at National Historical Museum, Tirana.
Client: Visit Albania & Municipality of Tirana.


2018 – “Zero Space”
ExhibitionPadiglione dell’Albania alla 16 Mostra di Architettura – La Biennale di Venezia.
Clients: Ministry of Culture of Republic of Albania and Municipality of Tirana.


2018 – “Gjon Mili Museum”
Exhibition- “Gjon Mili Museum” – Korca, Albania.
Clients: Municipality of Korca, Ministry of Culture of Republic of Albania and Trans Atlantic Pipeline.


30.11.2018 – “80 Years of Bank of Albania”
Exhibition
Client:Bank of Albania.


2017 / 2018 / 2019 –- “Fokus Award”
Exhibition & Photo Festival.
Client:Municipality of Fier.

13.09.2017 – “25 Years”
Exhibition at COD Gallery.
Client: Embassy of Switzerland in Albania.


.18-23.11.2016 – “I Speek Albanian”
Exhibitions at National Art Gallery, National Historical Museum and COD Gallery.
Clients: The Ministry of Foreign Affairs and The Ministry of Culture.


18.10.2016 – “Comunità Italia / Books and magazines of architecture and design from Italy”
Exhibition at National Art Gallery, Tirana.
Clients: “IIC Tirana” and “The Triennale Milano”.


04-12.2016 – “Journal of a Space”
Exhibition at National Art Gallery.
Clients: AKPT and Kube Studios.


12.04.2016 – “Ancient cities and landscapes of Albania. A century of Italian-Albanian archaeological missions”
Exhibition at National Historical Museum, Tirana.
Client: Embassy of Italy in Albania.


05.04.2016 – “I And Budapest”
Exhibition at Fab Gallery.
Client: Embassy of Hungary in Albania.


22.02.2016 – “Evoked – Architectural Diptychs”
Exhibition at FAB Gallery.
Clients: AKPT, Polytechnic University of Bari and Intbau Albania.


Prezantojmë në nivel distribucioni dhe asistence për tregun shqiptar dhe klientët tanë, kompani të kalibrit tepër të lartë, si

Hasselblad, Canon,
Nikon, Profoto, Eizo,
Manfrotto, Canson etj.

Në një marrëdhënie të konsoliduar me partnerët tanë komercialë, jemi në gjëndje të realizojmë çdo projekt që ka lidhje me: studio fotografike, studio dizajni, ekspozita, panaire, brandim dhe fushata komunikimi, ndërkombëtarizim produktesh etj.
Kemi një staf të ri por të specializuar ndër vite dhe të pregatitur për të udhëhequr klientët tanë drejt ndryshimit. Trajnimi, përditësimi dhe ekspertiza e huaj janë pjesë e përditshme e punës tonë.
Jemi pra një kompani moderne që ka plotësuar tashmë atë boshllëk të krijuar ndër vite në shërbimet profesionale dedikuar fotografëve shqiptarë. Jemi edhe një kompani që ka rikthyer vëmendjen drejt artit dhe komunikimit duke e konsideruar atë si bazën e zhvillimit të qëndrueshëm të një vendi.