Leon Çika

Old Bazar of Gjirokastra

2015, Albania

 

About Leon Çika

Lindur në Berat në vitin 1954 dhe i diplomuar në vitin 1976 në Akademinë e Arteve në Tiranë, si piktor i arteve grafike. Në vitet ’80 punoi në afresket dhe gravurat e muzeut historik “Gjergj Kastrioti” në Krujë, ndërsa më pas ka qenë drejtor i departamentit të fotografisë në Agjencinë Telegrafike Shqiptare, si dhe drejtor i departamentit të fotografisë në Muzeun “Enver Hoxha” në Tiranë. Pas viteve ’90 ka punuar si pedagog i fotografisë në Akademinë e Arteve, si reporter dhe si producent i disa televizioneve dhe agjencive të lajmeve. —

-SELECTED EXHIBITIONS

2012 Solo exhibition, Kledio Gallery, Tirana, Albania
2010 Group exhibition, Civic Art Gallery, Pogradec, Albania
2005-2006 “Tourism in Albania”, Solo photo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1998-1999 Group exhibitions, Rogner Hotel, Tirana, Albania

  • Share: