Romeo Kallço

Still Life

2015, Albania

About Romeo Kallço

Lindur në Korçë në vitin 1972, qytet ku diplomohet në liceun artistik “Tefta Tashko Koço” dhe ku aktualisht jeton dhe punon jo vetëm si piktor, por edhe si restaurator pikturash e ikonash. Romeo na tregon se motivi i veprës së tij janë lulekuqet që ai shihte momentin e realizimit të saj kur kurohej në spital pasi vepra është përfunduar aty.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013 Municipality Gallery, Albania
2012 Qaja Art Gallery, Elbasan, Albania
2008 Municipality Gallery, Wolfsberg, Austria
2006 National Education Museum, Korçë, Albania
2003 “Blu Art”, National History Museum, Tirana, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: