Shpetim Kerçova

Painting

2015, Albania

About Shpetim Kerçova

Lindur në Durrës në vitin 1968, jeton dhe punon në Tiranë. Artist mjaft aktiv në skenën artistike brenda dhe jashtë vendit. Në vitin 2011 ai ishte fitues i çmimit të dytë në konkursin ndërkombëtar “Onufri”, një konkurs i organizuar çdo vit nga Galeria Kombëtare e Arteve. Kërçova ka marrë pjesë edhe dy herë të tjera në këtë konkurs, në vitin 2002 dhe 2003. Aktualisht ai është pedagog në Fakultetin e Arteve të Bukura, Universiteti i Arteve (Tiranë).

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 Zeta Art Center & Gallery at Supermarket
2014 Stockholm Independent Art Fair, Sweden
2010 Solo exhibition, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2009 “Così vicina. Così lontana. Arte in Albania prima e dopo il 1990”, Villa Croce, Genoa, Italy
2008 “My space”, Hause am Lutzowplatz, Berlin, Germany
2007 “Virtualbania”, Pavel Haus, Austria
2005 “New paintings in —Ballkan”, Sofia, Bulgaria

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: