Asoc.Prof. Albes Fusha

ALBES FUSHA 1 2

Art Curator

Albes Fusha është ndër risurset më të vyera skenës së artit pamor shqiptar. Ai ka qenë kurator i disa ekspozitave kombëtare dhe ndërkombëtare, udhëheqës workshop-esh, bashkautor në disa evente shumë të rëndësishëm të artit brenda dhe jashtë Shqipërisë, etj. Aktualisht bashkon dhe shkrin kufrin mes mësimdhënies në Universitetin e Arteve dhe pranisë e përformimit në artin shqiptar në mediumet e pikturës dhe fotografisë. Përtej fushës së artit, Albesi është edhe bashkëthemelues i Fusha Photographics, testimonial të Album Epoca për Shqipërinë. Është e gjatë lista e bashkëpunimeve mes tij dhe EJAlbum por do të veçojmë projektet; “Imago Mundi in Albania”, - ku ai ishte jo vetëm ndër kuratorët por edhe forcë aktive e projektit dhe eventeve relative, “Fotokamera më e mirë” – kurator dhe lektor, “Ditët e Fotografisë” – Lektor, “Kursi i Fotografisë” – lektor, etj.

  • Share