FRAKTURA Spaç 2023

17 Shkurt, 2023
17 Shkurt, 2023 EJAlbum Albania

FRAKTURA Spaç 2023

FRAKTURA LEGACY

F R A K T U R A 

Fatos Lubonja | Ardian Isufi

Diskutim publik

Katalog | Dokumentar

Organizuar nga: Konrad Adenauer  Foundation  

Data: 27.05.2023 | Ora: 12:00  

Vendi: Ish-Burgu i Spaçit, Shqipëri 

Kuruar nga: Elton Koritari

 

Fraktura – si një ndërhyrje artistike site specific dhe takim publik – lindi si një lëvizje alternative me synimin që publiku të kishte një pjesëmarrje aktive e në fakt, çelësi i Frakturës qëndron pikërisht tek ky angazhim i publikut në një rol aktiv dhe tek ftesa për grupe të gjera interesi rreth trashëgimisë së projektit, i cili lidhet ngushtë me vetë fatin e ish- burgut famëkeq të Spaçit.

Të gjithë së bashku, ne iniciuam nje sfidë me projektin Fraktura duke ftuar grupime edhe joinformale në projekte paralele konkrete, të cilat në mënyra të ndryshme ta trajtojnë Kujtesen Kolektive dhe Hapesirën e Spacit si një lëndë për të ndërtuar narracione alternative me atë çfarë është bërë me këto çështje deri në këtë moment. Nga rrënojat e Spaçit duhet të lined një vetëdijësim mbi Mizorinë e diktaturës, kjo padyshim por duhet bërë akoma më shumë: Spaçi është emblemë e asaj mizorie dhe si e tillë shoqëria e sotme ka për detyrë të angazhohet mbi të ardhmen e këtij siti duke synuar muzealizimin e tij. Fraktura synon pikërisht këtë gjë.

Eventi i datës 27 Maj 2023, lind kështu në kuadër të realizimit të dokumentarit Fraktura dhe katalogut të ekspozitës, por kërkon pra të realizojë atë diçka më shumë që tashmë ka në and-në e saj: të angazhojë celula të komunitetit të krijuar rreth ndërhyrjes artistike në Spaç dhe ti motivojë për të vazhduar në këtë rrugëtim. Disa prej tyre madje të kenë mundësi të shfaqen dhe diskutohen pikërisht në Spaç. Për këtë, ne ju ftojmë në këtë diskutim të hapur publik mes nesh.

 

Kartela e shtypit me komunikatën dhe materiale të tjera rreth ekspozitës, mund të shkarkohen këtu: https://drive.google.com/drive/folders/1W6PDL_u_OY0PlL7O7XUIN04Bq1Y7Ga3p?usp=share_link )

Për informacione të mëtejshme apo për materiale shtesë mund të kontaktoni me zyrën tonë të komunikimit në kontaktet e mëposhtme:

Email: info@ejalbum.com / xheni.borakaj@kas.de / Tel. +355 4 562 9632 / +355 69 558 5505

Ju mirëpresim!

 

See also:

#REMEMBER / KUJTO