Agron Dine

The Emigrant

2015, Albania

About Agron Dine

Lindur në vitin 1948 në Vlorë dhe i diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës. Jeton dhe punon në Vlorë, ku prej vitit 2001 drejton galerinë e tij private. Gjatë karrierës, për rreth 23 vjet ka shërbyer si profesor në liceun artistik të Vlorës, ndërkohë që është bashkëthemelues i një kolonie artistësh si dhe anëtar i Akademisë Europiane të Artit. Përveç shumë çmimeve të marra, në vitin 2012 mori titullin “Mjeshtër i Madh” nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë.

-SELECTED EXHIBITIONS

He has participated in the main national exhibitions and in various exhibitions in Germany, Austria, USA, Greece, Macedonia, Turkey, Kosovo, Serbia, Algeria. He was awarded several national and international awards.

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: