Albes Fusha

Remedios2015, Albania

About Albes Fusha

Lindur në Tiranë vitin 1968 dhe diplomuar në Akademinë e Arteve Tiranë në vitin 1994. Kurator i disa ekspozitave kombëtare dhe ndërkombëtare, udhëheqës workshopesh, bashkëautor në disa evente brenda dhe jashtë Shqipërisë, aktualisht bashkon dhe shkrin kufirin mes mësimdhënies në Universitetin e Arteve dhe prezencës e performimit në artin shqiptar në mediumet e pikturës dhe fotografisë. Me një përpjekje të vazhdueshme elegancë dhe delikatesë, duke lëvizur ndërmjet një koloriti të pastër, figurave reale dhe situatave jo të vërteta në pikturën e tij, përpiqet të krijojë një gjendje emocionale që shtrihet mes tensioneve pozitive dhe negative. Fotografia e tij shpesh minimaliste karakterizohet nga një ide e fortë e mbrojtur me kujdes nga forma dhe një kompozim i guximshëm.

-SELECTED EXHIBITIONS

2010 Photography exhibition, Galeria Miejska, Bydgoszczy, Poland
2010 Photography exhibition, Art Point Gallery, Vienna, Austria
2005 Winner of KULT prize as Best Photographer of the Year, Tirana, Albania
2001 “Marubi 2001” First prize, International Exhibition of Photography, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1999 “Black and Colour”, Photography solo exhibition, Kultur Kontakt Ateliers, Vienna, Austria
1999 “Kunst in der Natur”, Wachberg, Austria
1996 Painting exhibition, High Point University Gallery, North Carolina, USA

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: