Alketa Alikaj

Untitled2015, Albania

About Alketa Alikaj

Lindur në vitin 1973 në Tiranë dhe e diplomuar në Akademinë e
Arteve të Tiranës në vitin 1996, pranë Atelierit të Grafikës. Që nga
viti 2000 jep mësim në liceun artistik të Tiranës “Jordan Misja”,
lëndën e pikturës dhe vizatimit. Në ciklet e saj të punës ndjehet
metamorfoza e abstragimit të lules apo bimës si një motiv qendror
kompozicional.

-SELECTED EXHIBITIONS

2012 “Art Grafika”, Tirana Ekspres Art Center, Tirana, Albania
2011 “Poster – Ekspo”, Tirana, Albania. Travelling exhibition with graphic works
2010 “Person-ale”, Solo exhibition with paper works, Zenit Gallery, Tirana, Albania
2008 “Floreal Traces”, Solo exhibition, Quo Vadis Art Café, Tirana, Albania
2005 “My changes 3”, National Gallery of Arts, Tirana, Albania

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Acrylic, Pencil

 

  • Share: