Arben Bajo

Adam and Eve

2015, Albania

 

About Arben Bajo

Lindur në Gjirokastër në vitin 1967 dhe i diplomuar pranë
Akademisë së Arteve të Tiranës në degën e skulpturës, në vitin
1992. Pas studimeve e vazhdon karrierën e tij në Athinë, deri në
vitin 2000, ku merr pjesë në shumë ekspozita ndërkombëtare.
Prej vitit 2006 jeton dhe krijon në Tiranë, ku aktualisht mban edhe
pozicionin e pedagogut në Departamentin e Skulpturës pranë
Universitetit të Arteve. Vepra e tij paraqet Adamin dhe Evën.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “Sculpture”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Visual Arts, Academy of Fine Arts, Tirana, Albania
2011 “Portrait”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Visual Arts, Academy of Fine Arts, Tirana, Albania
2008 “Passion”, Solo exhibition, Athens, Greece
2007 “Lost time“, Solo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2006 “Myths and faces“, Solo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2005 “September”, Solo exhibition, Athens, Greece
1993 Solo exhibition, National Museum, Tirana, Albania

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

BAKED CLAY

  • Share: