Bevis Fusha

Shemademe

2015, Albania

About Bevis Fusha

Lindur në Tiranë në vitin 1976 dhe i diplomuar për Filozofi dhe Sociologji në Universitetin e Tiranës. Përveçse një fotograf profesionist, Bevisi është lektor i fotografisë në Fakultetin e Gazetarisë të të njëjtit universitet. I mprehtë në imazh, por shumë i ndjeshëm në emocionin që përcjell, ai përfshihet në fotoreportazhe dhe publikime si në median vendase ashtu edhe në atë ndërkombëtare, duke vazhduar misionin e tij disavjeçar për të dokumentuar ndryshimet shoqërore në Shqipëri. Këtu paraqitet me një pikturë, një pasion i vjetër i tij, që ai e rikthen për projektin Imago Mundi.

-SELECTED EXHIBITIONS

2009 “THIS DAY OF CHANGE”, Kodansha’s 100th Anniversary Photo Book Project
2008 “New Stories”, World Press Photo Book, Amsterdam, Netherlands
2008 “East” book, Anzenberger Agency, Vienna, Austria
2006 “Gjon Mili”, International Photographic Competition (Winner of first prize), Prishtina, Kosovo
2005 Group exhibition, FotoArtFestival, Bielsko Biala, Poland

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: