Enisa Cenaliaj

The Seasons Fit the Same

2015, Albania

 

About Enisa Cenaliaj

Lindur në vitin 1978 në Tiranë dhe e diplomuar për Art Konceptual në Akademinë e Arteve të Tiranës (2001). Ajo punon me
mixedmedia, kryesisht në pikturë, vizatim, instalacionin si dhe me fotografi ose performancë. Jeton dhe punon në Tiranë.
Vepra e saj përcjell ndjesinë që lë një stinë me disa nga elementet e saj në një format të tillë ku guackat e vogla janë trupëzuar
me drurin me kalimin e kohës, dhe kanë krijuar një element të vetëm. Kështu çdo stinë krijon elementin e saj interesant duke
bashkëngjitur struktura të ndryshme dhe duke i kthyer ato në një.

-SELECTED EXHIBITIONS

2011 “Cross the Border”, Ljubljana, Slovenia
2006 Winner of Contemporary Art Prize, Tirana International Contemporary Art Competition, Tirana, Albania
2005 Participation in the “Onufri”, International Art Competition, Tirana, Albania
2005 “Critique of Pure Image – Between Fake and Quotation”, Center of Contemporary Art Ancient Baths, Plovdiv, Bulgaria
2004 Participation in Marubi International Photo Exhibition, Tirana, Albania

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Collage, Wood, sea shells, string, Tempera

  • Share: