Eros Dibra

Lost City

2015, Albania

 

About Eros Dibra

Lindur në Shkodër në vitin 1991, ku kryen liceun artistik në degën pikturë-grafikë, e më pas studimet universitare pranë Atelierit të Multimedia-s në Akademinë e Arteve (Tiranë). Mban një master shkencor në imazh/video&sound po në këtë atelier. Aktualisht jeton dhe punon në Shkodër. Ai flet kështu për veten nëpërmjet veprës për Imago Mundi: “Çdo ditë e më shumë, realiteti i servirur më bën të shkoj drejt shtigjeve të reja, drejt realiteteve të brendshme, drejt muzgjeve që klithin me heshtje brenda nesh. Çdo ditë e më shumë, arti im është një ritual ku përfshihen të gjitha religjionet dhe reflektimet mbi atë që jemi dhe mbi atë që është (ose si do të jetë)”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “Occidental accident“, Marrakech Biennale, Morocco
2014 “PRISM Tramlines”, Contemporary art exhibition, United Kingdom
2014 “A day like any other”, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2013 “Burnt feelings”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania
2013 “Silent neighbors”, Video art exhibition, Belgrade, Serbia
2013 “Balkan beyond borders”, Film festival, —Bucharest, Romania

Materials

AKRILIK NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: