Ervin Berxolli

The Lost City of Tirana2015, Albania

About Ervin Berxolli

Lindur në Tiranë në vitin 1984 dhe i diplomuar në Akademinë e
Arteve të Tiranës, pranë Atelierit të Pikturës Monumentale (2007).
Puna e tij përqendrohet kryesisht te fotografia dhe dizajni grafik.
Aktualisht është as. pedagog në Universitetin e Arteve (Tiranë), ku
jep lëndën e vizatimit në Atelierin e Pikturës Monumentale.
Vepra e tij na kujton se transformimi drastik në arkitekturë dhe
identitet i qytetit të Tiranës ka krijuar një situatë ku për të parë
historinë e qytetit duhet të gërmojmë nëpër kutitë ku gjyshërit tanë
mbajnë fotografitë e tyre të rinisë.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “Roads 4”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Visual Arts, Tirana, Albania
2013 “Roads 3”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Visual Arts, Tirana, Albania
2010 “A day like any other”, Solo exhibition, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2010 “Holocen”, Group exhibition organized by the Municipality of Tirana, Albania
2010 “Onufri”, International Art Competition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Photograph

 

  • Share: