Greta Dhaskali Lami

This Was Not The Dream

2015, Albania

About Greta Dhaskali Lami

Lindur në Tiranë në vitin 1962. Prej pothuaj tre dekadash ushtron fotografinë duke punuar si fotografe në projekte të ndryshme, duke marrë pjesë në shumë ekspozita vetjake dhe të përbashkëta, si dhe në disa konkurse fotografie brenda dhe jashtë vendit, ku veçojmë disa pjesëmarrje në konkurset “Onufri” dhe “Marubi”, organizuar nga GKA në Tiranë; si dhe një pjesmarrje në konkursin “Gjon Milli”, organizuar nga GKA e Kosovës. Këtu vjen me një vepër të shkëputur nga një cikël, një femër e cila e shikon veten në një pasqyrë të thyer nga plumbat, nëpërmjet një dere gjysmë të hapur. Dhe nga pas, syri i një vajze, që vështron fundin e hidhur të femrës, e cila e tremb ëndrrën e saj të bukur.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “Kështu nuk vritet një grua”, Festival Femmes Fatales, National Theatre of Prishtina, Kosovo
2013 “Magjia e Francës në Fokusin tim”, National Theatre of Tirana, Albania
2010 INQK “Trajko Prokopiev”, Kumanova, Macedonia
2008 National Art Gallery, Skopje, —Macedonia

Materials

PRINT NË KANAVACË
DHE PRINT NË LETËR

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: