Marjana Goxhabelliu

Anabela

2015, Albania

 

About Marjana Goxhabelliu

Lindur në Tiranë në vitin 1965 dhe e diplomuar për psikologji në Universitetin e Tiranës. Ajo është një piktore autodidakte. Veprat e saj karakterizohen nga një pasuri figuracionesh e simbolesh origjinale, përmes të cilave shfaqet botëkuptimi i saj mbi shoqërinë, mbi njeriun si qenie në transformim të vazhdueshëm gjatë historisë së tij e deri në vetëshkatërrim.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013 Solo exhibition, National History Museum, Tirana
2013 “Global Art”, Group exhibition, First prize, Prishtina, Kosovo
2012 Group exhibition, Embassy of Albania, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
2010 Group exhibition, National History Museum, Tirana
2010 Solo exhibition, Jozef Gallery, Durrës

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: