Mustafa Arapi

Untitled

2015, Albania

About Mustafa Arapi

Lindur në vitin 1950 në Tiranë dhe i diplomuar në vitin 1979 në
Akademinë e Arteve. Karriera e tij e gjatë është e shënuar nga
një numër i madh aktivitetesh e çmimesh artistike, por edhe
me përvoja si restaurator dhe lektor. Ai ka marrë dy çmime në
konkursin “Onufri”, po ashtu “The Third International Exhibition
Contemporary Arts World Concept” (Budapest), “First Honorary
Prize”, International Biennal of Graphics (Raciborz, Poloni), si dhe
nderimin me Urdhërin “Naim Frashëri”.

-SELECTED EXHIBITIONS

1993, 1996, 2007 Solo exhibitions, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1998, 2002 Participant in the International Biennial of Graphics, Raciborz, Poland
1987 Participant in the Alexandria Biennial, Egypt
1985 Participant in the Ankara Biennial, Turkey

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Oil

 

  • Share: