Najada Hamza

Substrate

2015, Albania

 

About Najada Hamza

Lindur në Tiranë në vitin 1966. Nis jetën akademike në vitin 1988 dhe prej vitit 1994 është drejtuese e Departamentit të Tekstilit dhe Modës pranë Fakultetit të Arteve të Bukura në Universitetin e Arteve (Tiranë). Puna e saj paraqet një dialog që ajo ndërton me gjyshen e saj nëpërmjet një qëndisjeje dhe situatës në të cilën artistja e vendos, e më pas në mënyrën sesi vendos të prekë ose të rishkruajë fjalën mbi këtë nënshtresë.

-SELECTED EXHIBITIONS

2011 “FJALA/WORD”, Group exhibition, Diboll Gallery, Loyola University, New Orleans, USA
1994, 2007, 2009 “Onufri”, International Art Competition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2008 “Parking Parallell Motion”, Group exhibition, Artists from Albania, Germany, France, ABA Tower, Tirana, Albania
2007 “Common Threads of Tradition in the Present”, Solo exhibition, Barret Gallery, Utica College, New York, USA
2007 “Spring 007”, International Exhibition, Curated by Charles Danby, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2004 “Cosmopolis /Microcosmos & Macrocosmos”, International Biennale, —Thessaloniki, Greece

  • Share: