Olsi Ballta

Face on Red
2015, Albania

 

About Olsi Ballta

Lindur në vitin 1978 në Tiranë dhe i diplomuar për pikturë në
vitin 2003 në Akademinë e Arteve po në Tiranë, pasi kishte studiuar
po për pikturë dhe grafikë në liceun artistik “Jordan Misja”.
Olsi Ballta ështe një artist, por gjithashtu edhe një dizajner dhe
copywriter në fushën e marketingut, ku ka fituar disa çmime. Vepra
e tij është një refleksion mbi të vërtetën e madhe ose gënjeshtrën
më të shëmtuar.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 INTERBIFEP International Biennial of Portrait, Tuzla, Bosnia and Herzegovina
2015 International Colony of Artists, Bodrum, Turkey
2002 Solo exhibition, Post Telekom Headquarters, Luxemburg
2001 Group exhibition, International Center of Culture, Tirana, Albania
1999 Group exhibition, Academy of Fine Arts, Salzburg, Austria

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Mixed media

  • Share: