Pandeli Lena

Calm

2015, Albania

About Pandeli Lena

Lindur në Fier në vitin 1954. Ai përfundon liceun artistik në Tiranë dhe në vitin 1977 Akademinë e Arteve po në këtë qytet. Që prej diplomimit nuk e ka ndërprerë aktivitetin artistik, duke bërë që disa vepra të tij të bëhen pjesë e fondit të Galerisë Kombëtare të Arteve dhe të nderohet me Çmimin “Naim Frashëri”. Aktualisht është Drejtor i Galerisë së Artit të qytetit të Fierit.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 Group exhibition, National Gallery, Prishtina, Kosovo
2014 Group exhibition, City Gallery, Fier, Albania
1998 Group exhibition, City Gallery, Berat, Albania
1997 Solo exhibition, City Gallery, Fier, Albania
1989 Solo exhibition, City Gallery, Saranda, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: