Sidi Kanani

Untitled

2015, Albania

 

About Sidi Kanani

Lindur në vitin 1979 në Shkodër, qytet në të cilin punon dhe jeton. Është diplomuar në vitin 2001 në Fakultetin e Arteve të Bukura pranë Akademisë së Arteve (Tiranë). Veprën për Imago Mundi e prezanton me këto fjalë: “Paraqet momentin në të cilin ndodhet pjesa dërrmuese e rinisë dhe mbase e shoqërisë shqiptare sot: pezull, në një pozicion jokomfort me vështrimin tej në hapësirën e mjegullt, pa mundësi të dukshme”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2012 “Post Industrial”, Solo exhibition, Miza Gallery, Tirana, Albania
2011 “Onufri”, International Art Competition, First prize, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2010 “Onufri”, International Art Competition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2007 “Shqipëria një rievokim; (A New Visual (E)vocation)“, Solo exhibition, Gallery of Arts, Shkodra, Albania
2007 “Pranverë 2(oo7)”, Group exhibition, National Gallery of Arts, —Tirana, Albania

Materials

AKRILIK NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: