Yllka Gjollesha

Untitled

2015, Albania

About Yllka Gjollesha

Lindur në Dibër në vitin 1985. Ka studiuar në liceun artistik “Jordan Misja” në Tiranë dhe është diplomuar në Akademinë e Arteve po në Tiranë (2006), qytet ku aktualisht jeton dhe punon. Përvoja e saj profesionale, përveç krijimtarisë artistike, prek edhe fusha të tjera, si dizajnere në disa TV dhe mësimdhënëse në Fakultetin e Arkitekturës dhe Urbanistikës në Universitetin e Tiranës.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “TIME”, Solo exhibition, FAB Gallery, Tirana, Albania
2013 “Young Albanian Filmmakers Festival” Exhibition, New York, USA
2012 “Perchenge to dream”, “Onufri,” National Art Gallery, Tirana, Albania
2011 “Ardhje”, National Art Gallery, Tirana, Albania
2009 “Evidence and Desire”, “Onufri”, National Art Gallery, Tirana, Albania
2008 “For those who can not enter”, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2007 “Albania – A New Visual (E) vocation”, —Rimini, Italy

Materials

PLAN I SHKËPUTUR
NGA FILMIM DHE PRINTUAR
MBI KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: