Aleksander Filipi

Antiquam Moses

2015, Albania

 

About Aleksander Filipi

Lindur në Berat në vitin 1952 dhe i diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës, në vitin 1975. Gjatë fillimeve të karrierës së tij ka dhënë mësim në Akademinë e Arteve, ka qenë restaurator i pikturës bizantine si dhe profesor në liceun artistik të Beratit. Për disa vite ka punuar si piktor në Venezuelë. Pasi u kthye në Shqipëri shërbeu edhe si shef i departamentit të Arkitekturës dhe Arteve në një Universitet të Tiranës. Është vlerësuar me disa çmime, dhe veprat e tij ekspozohen në Shqipëri, Kosovë, Gjermani, Greqi, Itali, Francë, Spanjë, Venezuelë dhe ShBA. Vepra për Imago Mundi-n, sipas artistit, është një ironi për situatën kaotike që kalon shoqëria njerëzore, ku ligji dhe arsyeja nuk ekzistojnë ne raport me prirjen dominuese të njeriut.

-SELECTED EXHIBITIONS

2004-2014 Participation in the annual edition of “Nentori”, Group exhibition, Tirana, Albania
2014 Solo exhibition, Department of Fine Arts Gallery, Tirana, Albania
2012 “Declaration of Independence” Painting, Parliament of Republic of Albania
1981-2012 Mural paintings in the Museum of Sinja, Berat, Albania; Factory of Textile, Berat, Albania; Catholic Church, Kucove, Albania; International airport “La Chinita”, Maracaibo, Venezuela; Padre Pio Church, Berat, Albania
1992 Solo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1980 Co-author of “Albania” mosaic, façade of the National Museum of History, Tirana, Albania

Materials

LAPS DHE VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: