Arben Golemi

Terra Incognita

2015, Albania

About Arben Golemi

Arben Golemi e nisi rrugëtimin e tij të artit i frymëzuar nga qyteti ku lindi, në vitin 1954 – Berati, me kishat e tij bizantine, afresket mesjetare dhe ansamblet muzeale. Pasi studioi arkitekturë në Universitetin Politeknik të Tiranës dhe teori arti në Akademinë e Arteve po në Tiranë, ai iu përkushtua ngjyrave, duke i shkrirë ato me hapësirën; duke ruajtur karakterin dhe origjinën. Kështu ai krijon mbi misterin e qyteteve të vogla, monumentet e tyre, për grataçelat e metropoleve, por edhe për detin dhe pyllin që rritet në imagjinatën e tij. Këtu na sjell një peizazh imagjinar dhe të panjohur, vepër që është pjesë e një cikli prej 5 veprash në formatin e telajove të Imago Mundi-t.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “XXI”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania
2005 Duo exhibition, New Century Artists, New York, USA
2003 “Railings”, Solo exhibition, Human Rights Organization Headquarters, Geneva, Switzerland
1991, 1992, 2003 Solo exhibitions, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2000 Group exhibition, United Nations Headquarters, New York, —USA

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

 

  • Share: