Ardian Isufi

Draft Project O.P Not Identified Objects

2015, Albania

About Ardian Isufi

Lindur në Tiranë në vitin 1973 dhe i diplomuar për grafikë në Akademinë e Arteve në vitin 1995, institucion ku aktualisht është shef i Atelierit të Grafikës. Gjatë periudhës 2002-2005, në një seri ekspozitash vetjake, artisti heton vibracione artistike në lidhje me trupin e njeriut (individit) të rrethuar nga realitete absurde, ku reflektimet artistike vazhdojnë të theksojnë dhe përfaqësojnë presionin mbi të, në një atmosferë të ndërlikuar nga një perspektivë
sociale dhe social-ekologjike. Sot paraqitet me një tjetër kërkim, për të cilin shprehet: “Në hapësirën urbane të qytetit të Kavajës, me një vështrim të shpejtë konstaton shumë kulla rezervuaresh uji që bashkëjetojnë me shumë kulla besimi (minare). Në këtë rast, kjo e fundit është një fabrikë qelqi e kohës së komunizmit, trasformuar në kohën tonë në një xhami, gjë që sjell për publikun një diskutim pamor ndërmjet këtyre dy elementëve vertikale”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “Anti homage”, Solo exhibition, National Museum of History, Tirana, Albania
2013 “Reconstruction of history”, Group exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania
2013 “Temporary collection”, Group exhibition, Prisms Center, New York, USA
2012 “Once upon a time… once again”, Solo exhibition, Gallery of Faculty of Fine Arts, Tirana, Albania
2011 “Not identified object”, Promenade Gallery, Vlora, Albania
2010 “Umbrarum Theatrum”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Zeta Gallery, Tirana, Albania
2009 “Symbolic efficiency of the frame”, Tirana Biennale, Dajti Hotel, Tirana, Albania

Materials

MEDIA E PËRZIER
(LAPS DHE KOLAZH ME GURË
SWAROVSKI)

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: