Beskida Kraja

Between Pleasure and Pain
2015, Albania

 

About Beskida Kraja

Lindur në Shkodër në vitin 1980 dhe diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Athinë duke vazhduar më tej studimet në Akademinë e Arteve të Bukura Brera në Milano. Interesat e saj artistike përcillen mes teknikave të ndryshme por rezultati përfundimtar ka prirjen kryesisht të trondisë me imazhe të forta që nganjeherë i përkasin jetës së përditshme, veçori anatomike por edhe “shpikje” formash e rrethanash të lidhura me një morfologji shpesh turbulluese. Shprehet për veprën: “Në kornizën e çdo mitologjije por edhe të mitit dhe të simbologjisë teologjike të popujve në përgjithësi, kafshët luajnë një rol të rëndësishëm. Brenda ecurisë shekullore që vijon, njeriu bashkëjetonte dhe do të bashkëjetojë me kafshët… Edhe me ‘kafshën ‘ që kemi brenda nesh”.

-SELECTED EXHIBITIONS

2015 “Stemperando”, Biennale Internazionale di Opere d’Arte su Carta, Turin and Rome (Italy), Tirana, Albania
2014 Art Kontakt, International Art Festival, Porto Palermo, Albania
2014 Premio Opera, Ravenna, Italy
2013 Athens Photo Festival, Benaki Museum, Athens, Greece
2012 Athens Photo Inspiration, Technopolis —Gazi, Athens, Greece

 Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: