Dritan Hyska

Ara Pacis

2015, Albania

 

About Dritan Hyska

Lindur në Korçë në vitin 1980. Pas diplomimit në Akademinë e Arteve të Bukura në Venezia, ai vazhdon punën e tij kërkimore mbi arkitekturën si produkt i njeriut. Interesi që shpie tek arkitektura tregon një shqetësim të brendshëm në një mënyrë të tillë transversale që transmeton refleksin e kompleksitetit njerëzor. Përveç arkitekturës ai merret me çështje të tilla si puna dhe shoqëria, njeriu dhe natyra, të cilat trajtohen duke përdorur foto, video dhe instalacione. Vepra që sjell artisti paraqet strukturat arkitektonike përfaqësuar nga një përmbledhje peizazhesh
shqiptare, ku betoni bëhet shqetësues, si një predhë metafizike, dhe rrëfen thelbin tragjik të njeriut modern.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 RAVI, Liege, Belgium
2013 Fondazione Bevilacqua La Masa, Venice, Italy
2012 Kulturkontakt, Vienna, Austria
2011 International Studios and Curatorial Program (ISCP), New —York, USA

Materials

VAJ DHE LAPS
NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: