Gazmend Leka

San Sebastian
2015, Albania

 

About Gazmend Leka

Lindur në Tiranë në vitin 1953 dhe i diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës në vitin 1978. Prej diplomimit deri në vitin 1990 angazhohet si piktor i projektit dhe realizimit të interierit të muzeut “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu” në Krujë, por edhe si piktor, regjisor dhe udhëheqës artistik i filmit të animuar pranë Kinostudios “Shqipëria e Re”. Prej viti 1991 ai punon si profesor pranë Universitetit të Arteve në Tiranë. Përgjatë karrierës së tij është vlerësuar 13 herë me çmime të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “Icarus”, Zeta Gallery, Tirana, Albania 2014 “Symbolon”, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2011 “Black box of being”, Zeta Gallery, Tirana, Albania 1992, 1998, 2011 National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2004 “Diary of alchemist”, Didart Gallery, Tirana, Albania 1999 “Nostradamus”, National Gallery of Arts, Tirana, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: