Gentian Gjikopulli

Shadows That (Still) Remain Behind The Kiss
2015, Albania

 

About Gentian Gjikopulli

Lindur në vitin 1974 dhe i diplomuar për pikturë dhe vizatim në vitin 1996 në Akademinë e Arteve në Tiranë. Prej vitit 1998 është profesor i pikturës, grafikës dhe vizatimit në liceun artistik “Jordan Misja” po në Tiranë. Është një artist mjaft aktiv në skenën artistike shqiptare. Në këtë koleksion ai paraqitet me një vepër që e përshkruan në këtë mënyrë: “Një puthje e censuruar, mungesa e një akti tabu, siç ishte puthja dhe dëftimi i elementëve të ndryshëm që
kishin lidhje të drejtpërdrejtë apo të tërthortë me seksin ose erotikën në artet e viteve të komunizmit”. Puna është një fragment nga filmi Hije që mbeten pas, i shfaqur në vitin 1985.

-SELECTED EXHIBITIONS

2014 “Symbiosis A not so personal exhibition”, Solo exhibition, FAB Gallery, Tirana, Albania
2010 “Così vicina. Così lontana. Arte in Albania prima e dopo il 1990”, Group exhibition, Villa Croce, Genoa, Italy
1998 “Welcome to wonderland”, Group exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
1996 “Musique de chambre”, Group exhibition, FAB Gallery, Tirana, Albania
1995 “Tunel ‘95”, Group exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, —Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: