Idlir Koka

Shadow in Green

2015, Albania

 

About Idlir Koka

“Hije në të gjelbër është një ide, një mision, një ëndërr e vogël apo e madhe e kufizuar në kuadratin e një telajoje 10×12 cm. Hija e një avioni që largohet mbi një terren të gjelbër në breg të detit. Hija dikton praninë e një mjeti që lëviz, nga e cila nuk mund të kuptosh më shumë nëse është një udhëtim turistik apo një eksod”. Lindur në vitin 1979 dhe diplomuar për pikturë grafike në Akademinë e Arteve (Tiranë). Ai është autor i një serie të gjatë ekspozitash në grup që prej vitit të diplomimit, ndërkohë që karriera e tij përfshin edhe përvoja të tjera, si: mësimdhënia në Akademinë e Arteve si lektor i ftuar, bashkëpunëtor në Galerinë Kombëtare të Arteve, puna në fushën e reklamave, skenografisë etj.

-SELECTED EXHIBITIONS

2009 “Così vicina. Così lontana. Arte in Albania prima e dopo il 1990”, Villa Croce Contemporary Art Museum, Genoa, Italy
2009 “Living together”, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2008 “Do you know a place where the paradoxes blossom?”, Onufri prize, curator Ricardo Caldura, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2008 “Art & Architecture, Cities, realities & visions”, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2007 “The betrayal in art”, Onufri Prize, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2006 “There is no place like home”, Onufri Prize, National Gallery of Arts, Tirana, Albania
2006 Expoarte, Artfair, Montichiari, Italy
2005 Onufri Prize, National Gallery of Arts, Tirana, Albania

Materials

PASTEL NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: