Ilir Kaso

I Am the River

2015, Albania

About Ilir Kaso

Lindur në vitin 1982 në Përmet, Ilir Kaso është diplomuar në vitin 2005 në Akademinë e Arteve në Tiranë, institucion ku aktualisht punon si pedagog pranë Fakultetit të Arteve të Bukura. Ai është fitues i disa çmimeve të rëndësishme kombëtare dhe aktualisht po mbron një Master në Antropologji Vizuale pranë Institutit të Studimeve Albanologjike në Tiranë. Kjo punë e sjellë nga artisti, është pjesë përbërëse e një projekti që ka nisur në vitin 2013 si
pasojë e devijimit të disa lumenjeve në jug të vendit, dhe është një projekt që evidenton marrëdhënien e ngushtë të njeriut me natyrën. Rituali i hedhjes në lumë nuk është vetem një akt sfidues, por një ritual kalimi në maturi. Ky imazh, sa shpirtëror aq edhe thelbësor në të njëjtën kohë, kthehet ikonografik në momentin kur trupi përgatitet të prekë sipërfaqen e ujit.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013 “I am the river”, Solo exhibition, Beton 7, Miza Gallery, Tirana, Albania
2012 “I am the river”, Solo exhibition, Beton 7, Athens, Greece
2012 “Ëndërrimtarë të realitetit”, Solo exhibition, FAB Gallery, Tirana, Albania
2012 “Oxymoron”, Solo exhibition, Lokal-int, —Biel-Bienne, Switzerland

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: