Jorgji Gjikopulli

Untitled

2015, Albania

 

About Jorgji Gjikopulli

Lindur në Tiranë në vitin 1939 dhe i diplomuar në Akademinë e Arteve të Tiranës në vitin 1969. Që prej asaj kohe ai është angazhuar si shpjegues në GKA, inspektor në Komitetin e Kulturës dhe Arteve, e më pas si profesor e shef departamenti po në Akademinë e Arteve. Fitues i tre çmimeve të treta në konkurse kombëtare të arteve figurative dhe i Çmimit “Naim Frashëri”. Në fondin e GKA gjenden 12 vepra të tij, ndërsa shumë të tjera ndodhen në koleksione të ndryshme private në Shqipër

-SELECTED EXHIBITIONS

1970-2015 Participation in the most important national exhibitions
2014 Solo exhibition, Zeta Gallery, Tirana, Albania 2009 “From Fajeo to Karava”, Solo exhibition, Gallery of the Department of Fine Arts, Tirana, Albania
1999 Solo exhibition, National Gallery of Arts, Tirana, Albania

Materials

VAJ NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: