Josif Droboniku

Holy Trinity – The Saint Face

2015, Albania

 

About Josif Droboniku

Lindi në vitin 1952 në Fier. Ai ndoqi studimet në liceun artistik të Tiranës “Jordan Misja” (1972). Më pas ai është diplomuar për Pikturë Monumentale në vitin 1977, pranë Akademisë së Arteve të Tiranës. Pas studimeve, deri në vitin 1982, punon si profesor vizatimi në shkollën e mesme të qytetit të Ballshit. Pas rënies së komunizmit ai ka punuar edhe jashtë Shqipërisë, sidomos në Lungro të Kalabrisë ku sot ka studion e tij “të quajtur “Arberart”.

-SELECTED EXHIBITIONS

His work can be found in dozen churches and buildings in Albania and Italy, like St. Mary Church in Palazzo Adriano, Siciliy, St. Constantine Church in S. Costantino Albanese, Potenza, Lungro Cathedral in Cosenza, Tirana Cathedral, the façade of Albanian National Museum, San Domenico di Guzman at the Cinquina Church in Rome, just to mention a few.

Materials

TEMPERA, VEZË DHE
AR NË KANAVACË

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: