Llambi Blido

Untitled
2015, Albania

About Llambi Blido

Lindur në vitin 1939. Studimet e larta i nisi në Fakultetin e
Grafikës pranë Akademisë së Arteve “Rjepin” në Leningrad, për
t’i përfunduar në Akademinë e Arteve në Tiranë. Duke perifrazuar
artistin, mikun e tij Lekë Tasi: “Blido mbetet një “zë” fort i
dallueshëm në pikturën shqiptare. Për ta vazhduar metaforën
muzikale, prekja e tij mbi kanavacë ka mjaft nga muzikaliteti delikat
që e karakterizon si temperament. Ky përmbledh jo vetëm vizatimin
e lakueshëm e shumë të ndjeshëm, por edhe një kuadër organizimi
e rregullash në ngjyrë, të cilat i ka shfaqur qysh herët dhe i ka
konsoliduar me punë gjatë dekadave të karrierës së tij”.

-SELECTED EXHIBITIONS

Throughout his long career, Blido has participated in many exhibitions in Albania and abroad, such as: Cologne, Bonn, Overath and Gelsenkirchen in Germany in 1991-1992; a solo exhibition at the National Gallery of Arts in Tirana in 1992, a solo exhibition at the Dajti Gallery in Tirana in 1998. A notable achievement of the artist is the contribution to establishing the Nentori national annual exhibition. Although blind since ten years now, he continues to create and display his works.

  • Share: