Sead Kazanxhiu

I Have a Home

2015, Albania

 

About Sead Kazanxhiu

Lindur në Baltëz të Fierit në vitin 1987 dhe i diplomuar në Akademinë e Arteve në Tiranë. Kërkimi i tij artistik është i lidhur kryesisht me të qenurit një artist rom, si dhe me tematika shqetësuese që e shoqërojnë atë. Puna e tij provokon dhe sfidon perceptimin tradicional mbi popullatën rome në Shqipëri dhe jashtë saj, duke nënvizuar në thellësi disa nga paradokset e vendit të tij. Vetëm duke u frymëzuar nga subjekte të afërta me të, apo nga tregime që dalin nga jeta e tij e përditshme, ai përdor artin si reagim për çka e rrethon. Aktualisht jeton dhe punon në Tiranë.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013 Roma Monument in front of the Ministry of Social Welfare and Youth, Tirana
2012 Third Annual Symposium for Roma Sculptors, Brno, Czech Republic
2012 Jaw Dikh, Poland
2012 “Model”, University of Central Europe, Budapest, Hungary
2012 KuglerArt Szalon Gallery, Budapest, Hungary
2011 Jaw Dikh, Poland
2009 Installation of tires with snake-colour motives, New Orleans, USA

 Materials

MEDIA E PËRZIER

Collection

Albania / Knots

 

  • Share: