Vladimir Caridha

Window

2015, Albania

About Vladimir Caridha

Lindur në Elbasan në vitin 1959. Në vitin 1978 përfundon studimet në liceun artistik “Jordan Misja” në Tiranë, për skulpturë, dhe në
vitin 1993 diplomohet po për skulpturë me specialitet qeramikën në Akademinë e Arteve (Tiranë). Nga viti 1983, për 14 vite radhazi
jep mësim në liceun artistik “Onufri” (Elbasan). Më pas emigron në Greqi, deri në vitin 2007. Aktualisht jeton në vendlindje dhe drejton
studion e tij në lagjen e vjetër të qytetit.

-SELECTED EXHIBITIONS

2013 “To Martyrs”, 3.3m. concrete, fortress, Elbasani, Albania
2009 “To Elbasani Teachers”, 6.2m. monumental composition, Elbasani, Albania
2007 “Screech”, 2.4m. bronze composition, Elbasani, Albania
1987 National exhibition, “First Steps”, ceramic work, part of the NGA Fund
1984 National exhibition, “Limon Picker”
1979 Participation in the national exhibition with the work “Assembers”

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

Mixed media

 

  • Share: