Xheneta Kadillari

The Wait

2015, Albania

About Xheneta Kadillari

Lindur në qytetin e Shkodrës në vitin 1959 dhe e diplomuar në Akademinë e Arteve në Tiranë (1978). Artistja është vlerësuar me disa çmime gjatë karrierës, ku veçojmë Medaljen e Bronxtë në Bienalen e 15-të të piktorëve të vendeve të mesdheut në Aleksandri, në vitin 1984; Medaljen e Argjentë në konkursin e 37-të të Akademisë Europiane të Arteve në Genblaux të Belgjikës (2007); si dhe medaljen “Naim Frashëri”, akorduar nga Presidiumi i Kuvendit Popullor të Shqipërisë në vitin 1989.

-SELECTED EXHIBITIONS

2009 Solo exhibition, Kledio Gallery, Tirana
2006 Solo exhibition, City Gallery, Ulcin, Montenegro
2000 Solo exhibition, A.L Gallery, Podgorica, Montenegro
1997 Solo exhibition, City Hall, Haren, Germany
1996 Solo exhibition, “NassauGang” Gallery, Assen, Holland

  • Share: